MVK ZRT - Utasészrevétel

Észak-magyarország 2007. február 28.:

És hogyan  kezeli az  MVK ZRt. a "konkrétan megfogalmazott" esetet?

"2006. július 16-án felszálltam az MVK ZRt. JUV-055 frsz.-ú 1-es autóbuszára, amely  menetrendszerinti indulási ideje a Majális-parkból 7 óra 38 perc. A vezető "elsőajtózott", de jegy és bérlet ellenőrzést nem végzett, ugyanis teljes mértékben a rádióból hangosan szóló zene befolyása alatt ált, annyira, hogy a fejét a zene ütemére mozgatta, ujjával pedig a kormánykeréken dobolta  a ritmust. Diósgyőrben olyan durván indította a járművet, hogy a felszálló utasok közül egy idős hölgy a kocsi csukló részébe zuhant. A járművezető ezzel nem törődve egyszerűen tovább haladt, pedig a belső tükörből látnia kellett az esetet. Majd a Kilián városrész megállóban felszállni kívánó utas orra előtt bezárta az ajtót és a megállóból kihaladt."

Ezt az észrevételt tettem 2006. július 17-én az MVK ZRt. honlapján.

Miután az észrevételre semmilyen válasz nem érkezett postai levélben megismételtem azt az  MVK ZRt. ügyvezető igazgatójának, erre 2006. szeptember 5-én érkezett az alábbi válasz:

"A járművezetővel kapcsolatos panaszát az érintett szakterülettel kivizsgáltattam. Ennek során megállapítást nyert, hogy a járművezető első ajtós jegyellenőrzést végzett, eközben valóban hallgatta a rádiót, és így ellenőrizte a jegyeket és bérleteket. Diósgyőrben az elindulás után egyetlen utas sem - még Ön sem, aki az észrevételben foglaltak szerint tanúja volt az esetnek - jelezte a hölgy elesését a járművezető felé. A járművezető az Ön feltételezése ellenére sem észlelte ezt az eseményt, a Kilián városrész megállóhelyen sem észlelt felszállási szándékú utast, pedig állítása szerint kétszer is a visszapillantóba nézett.

A járművezető a járművekbe épített rádiót hallgathatja, de természetesen úgy, hogy az utazóközönséget ne zavarja. Jelen esetben a szakterület vezetője elfogadhatónak értékelte a rádió hallgatás tényét.

A járművezető állítása szerint nem látta az Ön által kifogásoltakat, tudomása nem volt azokról és ezen problémákat Ön sem jelezte. Amennyiben az idős hölgy sajnálatos balesetét azonnal jelzi a járművezető felé és a sérülés jellege olyan mértékű, a járművezető intézkedett volna a mentők értesítéséről és a hölgy orvosi ellátásáról.

Mindezektől függetlenül a szakterület vezetője felhívta a járművezető figyelmét a körültekintőbb munkavégzésre és arra, hogy amennyiben rádiót hallgat, azt az utazóközönség zavarása nélkül tegye.

Köszönöm segítőkész hozzáállását és kérem, hogy jövőben is jelezze, ha hasonlókat tapasztal járműveinken."

A fenti levélre 2006. szeptember 6-án válaszoltam, ebben közöltem, hogy az esetnek másik tanúja is van. Válasz azóta sem érkezett...